Concert MCO groot succes

Vrijgegeven
2019

Wat hebben we allemaal genoten. Alle inspanningen vooraf hebben deze avond tot een onvergetelijk leuke avond gemaakt.
Het begon allemaal ’s ochtends vroeg om 09:00 (of was het toch 08:30) met het opzetten van alle spullen door de studenten van het ROC Utrecht. Zij hebben al het geluid, licht en de opnames van het concert geweldig verzorgd. ’s Ochtends hadden we nog een programma-technische uitdaging, omdat onze Sint op de spoedeisende hulp was beland, maar na wat telefoontjes en één keer lief vragen aan onze vorige dirigent was dat begin van de middag ook weer in kannen en kruiken.

’s Middags hebben we nog wat zaken doorgenomen en samen met het koor en het flamenco duo een laatste dressed rehersal gedaan. Aansluitend voor de nodige ontspanning en de innerlijke mens een goed verzorgde maaltijd genoten en met gezonde spanning ons in het uniform gehesen. De speciaal voor het Spaanse thema gemaakte aankleding er bij en wachten op de eerste gasten.

Die meldde zich al vroeg en voor we het wisten waren alle gereserveerde kaarten afgehaald en hebben nog diverse mensen aan de ingang zelf kaarten gekocht. Een goede 250 gasten gaven de grote zaal een goed gevulde aanblik.

En om 20:00 uur……. De show gaat van start. Met de op rijm gemaakte welkomstwoorden van Henk Rosendal en een woord en cadeau van de wethouder Karin Walters ging het dan echt van start. De eerste noten klinken en gelijk een verrassing, Martin van Berkel op Bugel speelt de eerste solo van de avond, vanuit het publiek. Na de eerste nummers van ons, welke stiekem niet echt Spaans bleken te zijn, volgde enkele nummers van het koor. Bij het inzetten van het stuk Pavane met de prachtig vertolkte solo van Henk, werd het nummer bruut onderbroken door een onverwachte gast. Het was de speciaal voor dit concert uit Spanje overgevlogen goedheiligman “Sinterklaas”. Hij kwam niet zonder reden, want hij had vernomen dat de vereniging het voornemen had om twee voormalig leden in het zonnetje te zetten. De Sint vroeg Ad Lodder en Herman van der Straten om even bij hem te komen. Na wat korte woorden over hun verleden met onze vereniging heeft de Sint hen officieel kenbaar gemaakt dat zij tot erelid van onze vereniging zijn benoemd. Na de overhandiging van het daar bij behorende certificaat kon Sint het niet laten om aan de dirigent te vragen of hij toch ook even mocht dirigeren. Als of hij vaker had gedaan ….. Na het “dag Sinterklaasje” vervolgde wij de show volgde en speelde als laatste nummer voor de pauze het thema stuk van de avond “Highlights from Carmen”.

Direct na de pauze was het de eer aan het Flamenco duo Encuentros uit Eindhoven. Met het echte Spaanse temperament trakteerden zij het publiek met gitaar en met gepassioneerde dans op een wervelende show. Hierna speelde Brass samen met de gitarist nog een speciaal arrangement van Concierto de Aranjuez. Na nog enkele nummers van het koor liep het concert al richting het einde. Met Barcelona en Bamboleo als uitsmijters werd de avond onder luid applaus afgesloten met dankzegging aan diverse mensen die hun bijdrage aan het welslagen van de avond hadden gegeven. En ja, dan toch nog maar onder dwang (ha ha ha) een uitsmijter die zo lekker in je hoofd blijft zitten. En ook nu na het lezen van de titel hieronder, wedden dat hij weer even in uw hoofd blijft zitten?

“Eviva España”