Fanfareorkest Leo & Beatrix Brass, een muzikaal feest in het MCO

Vrijgegeven
2019

Zaterdag 6 april. Klokslag 8 uur opent de voorzitter van De Leo (Wim Doensen) de avond en heet het publiek van harte welkom op dit bijzondere concert. Het programmaboekje ziet er veelbelovend uit. Van zowel Beatrix als De Leo is bekend dat zij het niet na kunnen laten het publiek te verleiden met aanstekelijke meezingers en een opzwepende swing-muziek.

Gezamenlijk repeteren

Eerder die dag hebben De Leo en Beatrix samen al flink geoefend op de twee gezamenlijke nummers voor de finale van de avond. Studio 1 van het MCO gebouw vulde zich toen al met, laten we zeggen, een stevig potje muziek. Onder leiding van Wouter van Luttervelt speelde het nu ruim 50 koppige orkest als eerste ‘Fire’ van Bruce Springsteen. Bart Roobol nam vervolgens het stokje over om het slotstuk ‘Leef’ van André Hazes jr. door te nemen.

Repeteren maakt hongerig dus werden de muzikanten van beide orkesten na de repetitie getrakteerd op een smakelijk stamppot-buffet. Voldaan maar nog lang niet moe maakten de orkesten zich nu klaar voor het echte werk. Instrumenten gepoetst en strak in het pak. Klaar voor de avond.

Het Concert

Beatrix Brass neemt het programma voor de pauze voor haar rekening. Maar liefst 11 stukken moeten er gespeeld worden in slechts 3 kwartier tijd. Wouter vraagt met een knipoog het publiek om niet te lang te applaudisseren na elk nummer. Beatrix Brass ligt al een klein tipje van de sluier op van het programma voor hun aankomende Jubileumconcert in juni, door een fragment te laten horen uit ‘Highlights from Carmen’. Verder is het publiek erg onder de indruk van ‘Don’t Cry for Me Argentina’, steelt Pim de Vries op trompet de show met ‘Cry me a River’ en klimt tot slot het publiek op de banken voor het aanstekelijke ‘Eviva Espana’.

Na de pauze is het de beurt aan Fanfareorkest Leo. Met hun openingsstuk ‘Wagon Trail’ nemen zij het publiek mee op een avontuurlijke trektocht door het Wilde Westen. Ook De Leo geeft de avond een Spaans tintje met het nummer ‘Innuendo’ van Queen. Daarna gaan de voetjes van de vloer met o.a. ‘Funk Attack’ en ‘Manfred’s Mambo’. Tot slot telt Bart Roobol in voor ‘A-meezing’, een gezellige potpourri van Nederlandstalige nummers met o.a. ‘Laat de zon in je hart’, (Rene Schuurmans) ‘Wiegelied’ (3JS) en ‘Dromen zijn bedrog’ (Marco Borsato).

De finale

De Leo nodigt Beatrix Brass uit op het podium voor de finale! ’s Middags klonk het al lekker maar nu gaat het dak van het MCO er echt af. Wat is het toch een feest om met zoveel mensen en met zoveel plezier muziek te mogen maken! En ja het bleef nog lang onrustig die avond.

Dankjewel Leo voor dit geweldig leuke concert! (onderstaand nog wat foto’s van de gezellige repetitie)