Gezelligheid troef op Biersteeg Zomerfestival

Vrijgegeven
2018

Hoewel de zon het een beetje liet afweten was de temperatuur aangenaam op zaterdag 2 juni. Maarliefst 4 orkesten en een countryband waren te zien en te beluisteren tijdens deze vierde editie van het Biersteeg Zomerfestival.

Om 14:30 uur beet Lichtstad Brass uit Eindhoven het spits af. Met een muzikaal afwisselend programma wisten zij de vroegste bezoekers van het festival al aangenaam te verassen. Zo wisten zij de ontelbaar veel nootjes van het nummer Klezmer Festival in een razend tempo muzikaal te verwerken. Hun optreden besloten ze met een speciaal voor dit orkest geschreven mars waarin niet alleen gespeeld maar ook uit volle borst gezongen werd.

De driemansformatie Ol’ Folk vermaakte vervolgens het gestaag groeiende publiek met country en Ierse volksmuziek. Terwijl Brassband Almere zich opmaakte voor hun bijdrage aan dit festival.

Van Brassband Almere was zowel het A als het B orkest naar Hilversum gekomen. De twee orkesten lieten in wisselende samenstelling bekende nummers horen als Little Brown Jug, Eye of the Tiger en een Michael Jackson medley. Maar ook een typisch brassband nummer als Golden Eagle was voor de toegestroomde muziekliefhebbers een lust voor het oor.

Om 17:00 uur was het de beurt aan SXRKST, een onlangs opgericht saxofoon ensemble onder leiding van Paul Grob. Een dozijn saxofoons, van bariton tot sopraan, speelde heerlijk swingende muziek als For the Longest Time, Satin Doll en natuurlijk ook The Pink Panther!

9212C3E2-8847-40D7-8E91-F0F21536F7FF

Het was wederom tijd voor een intermezzo van Ol’ Folk en de Biersteeg was ondertussen volgestroomd. De beurt was nu aan de organisator van dit Zomerfestival, Fanfare-orkest Leo.

De Leo liet zich van zijn beste kant horen en stalen de show met knallende feestnummers en swingende medleys waarbij het publiek van hartelust meezong. Zij Gelooft in Mij, Land van Maas en Waal, maar ook Ciske de Rat en Teach-In kwamen voorbij. Het Bierplein stond op zijn kop!

Met een meer dan opgewarmd publiek mochten wij om 20:00 uur als laatste aan de bak. Deze Vuist op Deze Vuist was meteen raak en we konden het door De Leo opgezette feestje vrolijk voortzetten. Maar ook serieuzere nummers als Don’t Cry for me Argentina en L.u.L. (Liefs uit Londen) werden goed ontvangen. Pim de Vries zette  zijn beste beentje voor als solist bij Cry Me a River. En Maarten van der Hauw deed het als invaller op drums uitstekend. Hij liet het orkest swingen waar het kon en leidde ons waar het moest met strak tempo door de nummers heen.

Als finale sloten de muzikanten van De Leo en Brassband Almere bij ons aan om gezamenlijk met het publiek Give me Hope Jo’anna te zingen en te spelen. Tot slot kreeg een jonge dame uit het publiek nog een obade wegens haar verjaardag waarbij zij zelf de baton ter hand mocht nemen.

Al met al een zeer geslaagd en gezellig Biersteeg Zomerefestival. Volgend jaar zijn we graag weer van de partij. Een lustrum, want dan organiseert De Leo dit succesvolle festival voor de vijfde keer. Houd u een plaatsje vrij in uw agenda?